”Att komma närmre verksamheten ser jag väldigt mycket fram emot”

I slutet av maj börjar David Gustafsson, idag Verksamhetsområdeschef på RF-SISU, som ny medarbetare på Ideell Arena. Gustafsson är blivande verksamhetsutvecklare på kansliet, där han bland annat kommer att ansvara för utvecklingsprogrammen Fenix och Abeona.
– J
ag vill verkligen lära mig mer om det senaste inom forskningen och hur vi tillsammans kan omsätta den i praktiken, förklarar Gustafsson.

Hur kommer det sig att du sökte tjänsten som verksamhetsutvecklare på Ideell Arena?
– Jag tyckte att uppdraget lät spännande och efter rätt många år inom idrottsrörelsen ville jag kasta mig ut i något nytt. Samtidigt tycker jag om den ideella sektorn och att få ta mig an civilsamhället på en än bredare front känns fantastiskt, tänker att det finns så mycket att lära och förhoppningsvis även att utveckla. Ser mycket fram emot det.

– Min bakgrund har jag som före detta elitidrottare (bordtennis) och därefter som journalist och kommunikatör. Jag har studerat medie- och kommunikationsvetenskap samt radioproduktion och arbetade inom detta innan jag halkade in i idrottsrörelsen genom att bli Förbundschef på Svenska Bordtennisförbundet och därefter ett antal olika roller inom RF/SISU, senast som Verksamhetsområdeschef.

Vilken är din relation till Ideell Arena sedan tidigare?
– Jag har följt Ideell Arena under en rätt lång tid, lyssnat på poddar, läst Kurage och nyhetsbrev. Under 2020-2021 fick jag möjlighet att gå Fenixprogrammet vilket gav mersmak, inte minst för att lära mig mer om andra organisationer inom civilsamhället. Det var otroligt lärorikt, framför allt samtalen med de andra vilket gav insikt och nya perspektiv.

Vad kommer du att arbeta med som verksamhetsutvecklare?
– Det blir till att ansvara för utvecklingsprogrammen Fenix och Abeona samt stöd till Ung med makt. Även nätverken lär finnas med som arbetsuppgift, allt såklart i samverkan med övriga på kansliet och processledarna. Sen blir det viktigt med en bra dialog med Ideell Arenas partners för att utveckla verksamheten tillsammans på bästa sätt så att den möter rätt behov.

Vad ser du mest fram emot med att börja tjänsten?
– Att komma närmre verksamheten ser jag väldigt mycket fram emot. Jag har haft olika chefsroller de senaste åren vilket varit utvecklande och lärorikt på alla sätt och vis. Men med det sagt har jag ett sug efter att få göra insatser som är ännu mer verksamhetsnära. Jag ser också mycket fram emot att lära mig mer om Ideell Arenas partners, deras verksamheter, utmaningar och behov. Även kopplingen till akademien känns spännande och jag vill verkligen lära mig mer om det senaste inom forskningen och hur vi tillsammans kan omsätta den i praktiken.

Skrivet av Ekim Caglar.