Erfarenhetsutbyte med CO3 från Nordirland

För andra året i rad besöker en grupp ledare från CO3, Nordirlands motsvarighet till Ideell Arena, Sverige för erfarenhetsutbyte och nätverkande. Under tre dagar träffar de såväl forskare som ett flertal företrädare för en rad olika organisationer ur det svenska civilsamhället, till exempel KFUM Central, Cancerfonden och Sensus.

–  These visits are great opportunities to learn from a mix of third sector leaders here in Sweden. They are a space for reflection and to network, and it is greatly appreciated! Säger Nora Smith, verksamhetsledare på CO3.

Under första dagen görs bland annat besök hos Cancerfonden. Ulrica Sundholm och Sanna Wärn på Cancerfonden berättar hur inspirerande det är att träffas och få utbyta tankar och erfarenheter över nationsgränserna. Flera av deltagarna i gruppen från Nordirland företräder organisationer som jobbar med liknande frågor och på liknande sätt som Cancerfonden och samtalen är inspirerande, engagerande och utvecklande säger Ulrica och Sanna och betonar båda värdet i det personliga mötet som ger möjlighet till fortsatt utbyte mellan organisationerna.

–  För oss som enbart är en nationell organisation är det värdefullt att ta vara på detta internationella nätverket där vi får möjlighet till en internationell utblick, som vi ofta annars saknar, avslutar de.

Skrivet av Katarina Gustafsson.