Almedalen
Almedalen 2014

DATUM: 01 Juli 2014

TID: 08:30-15:30

VAR: Ingång genom muren från Almedalen, Birgers gränd 7, Visby


KOSTNAD: Gratis


KONTAKT:
073-939 58 65
ulrika.erksell@ideellarena.se


LADDA NER:
Program

Inbjudan

Föreningslivet är en viktig del av Sverige. Nästan 50 procent av befolkningen gör frivilliga insatser. På Ideella Trädgården diskuterar vi hur förutsättningarna för ideella sektorn kan utvecklas så att vi även i framtiden kan bidra till ett bättre samhälle.

30 juni -3 juli är IDEELL ARENA på Almedalen. Tillsammans med Forum – idéburna organisationer med social inriktning, Riksidrottsförbundet och Hela Sverige ska leva genomför vi Ideella Trädgården – Mötesplatsen för civilsamhället. IDEELL ARENA står som värd den 1 juli.

Läs mer på vår gemensamma hemsida: www.ideellatradgarden.se

Sammanfattning

IDEELL ARENA genomförde tre seminarier på olika teman. Alla seminarier var fullsatta och väldigt uppskattade.

Här kan du se sammanfattningen av Anna Fyrbergs och Johan Hvenmarks forskningsresultat som presenterades på seminariet: Ska alla göra som marknaden nu? – Om myndigheters agerande och den ideella sektorns framtid. Filmklippet är 2.30 minuter långt.

Här kan du se sammanfattningen av Johan von Essen och Lars Svedbergs forskningsresultat från seminariet: Människors motiv till ideellt engagemang och professionalisering – motsättning eller möjlighet? Filmklippet är 5 minuter.

Ladda ner rapporten IdéRik 2025 – Om framtidens resurser som tagits fram av IDEELL ARENA. Den går att ladda hem i pdf-format och som e-bok. I pdf:en finns ett begränsat material. I e-boken finns möjlighet att höra de forskare och organisationsrepresentanter som medverkade under scenariokonferensen där grundmaterialet till rapporten togs fram. För att läsa e-boken behöver du ha tillgång till programmet Ibooks.

PDF-format

E-Bok