Strategiforum
Ledarskap, data och engagemang – hur hänger det ihop?

DATUM: 25 November 2022

TID: 08:30–10:30

VAR: Digitalt i zoom


KOSTNAD: Gratis för Ideell Arenas partners, 500 kronor för andra organisationer. Vid avanmälan senare än 48 timmar innan seminariet eller no show debiteras 250 kronor.


KONTAKT:
070-928 98 51
rebecca.vinthagen@ideellarena.se


Vad är nyttan med data/digital information och varför pratar debattörer och experter om ”data som det nya guldet”? Välkommen att träffa Jeanette Nilsson från RISE, en av de nationella experterna inom AI som kan visa dig hur du som chef, ledare och beslutsfattare kan leda verksamheter strategiskt framåt och skapa relevans i en digital tid. Tillsammans med Jeanette kommer vi också lära känna initiativet AI agendan för Sverige, som kraftfullt påverkat digitaliseringsprioriteringarna i svensk politik och där civilsamhället har en viktig plats att fylla.

Som ett exempel på några av de förmågor som det nya digitala samhället utvecklar och som Civilsamhället kan dra nytta av kommer vi samtala med Max Horttanainen, ordförande i Sverok, kring Sveroks Ledarskapsutbildning, som synliggör de ledarskapskompetenser som utvecklas, genom sina medlemmars spelerfarenheter,

Vi kommer även att få möta Josefine Hellroth Larsson från Wikimedia Sverige för att få inspiration kring hur medborgerligt engagemang kan hänga ihop med arbete kring delad data.

Mötesplatsen genomförs digitalt i zoom och är en del av uppladdningen inför LedarskapsArenan 2023 där deltagarna kommer att fortsätta att sätta fokus på AIs betydelse för ideella sektorn.

 

Ta gärna del av tidigare presentationer som uppladdning inför LedarskapsArenan 2023:

Anders Thoresson, AI Change Agent på AI Sweden, samtalar med moderatorn Louise Callenberg, teolog och rådgivare AI etik och digital transformation inom civilsamhället.

 

Ylva Christiansson, Effektansvarig på stiftelsen Friends i framtagandet av en Digital tvilling mot mobbning, samtalar med moderatorn Louise Callenberg, teolog och rådgivare AI etik och digital transformation inom civilsamhället.