Fördjupning
Engagemang och inkludering – En fördjupande webinarie-serie

DATUM: 05 Maj 2021

KOSTNAD: Webinarie-serien kan du anmäla dig till utan kostnad. En no-show avgift på 250 kr faktureras.


KONTAKT:
070-461 94 53
katarina.gustafsson@ideellarena.se


Välkommen till en webinarie-serie på temat vad forskningen vet om att främja engagemanget i, öka inkluderingen i samt att utveckla och stärka ideella organisationer.

Serien är ett led i Rädda Barnens interna omorganisation och en del av deras omvärldsbevakning. Genom Ideell Arenas partnerskap vill Rädda Barnen nu ge andra partnerorganisationer möjligheten att delta och på så sätt bidra till ökad kunskap om civilsamhället.

Tre forskningsbaserade webinarier

Under tre onsdagar med start den 21 april kommer serien att uppmärksamma teman och forskningsfrågor inom respektive område, vilka forskare som är aktiva samt vilka resultat som presenteras. Utmaningar och framgångsfaktorer för ideella organisationer och nätverk samt ett antal rekommendationer kommer att lyftas fram.

Det går bra att delta på bara en eller två av träffarna.

Den 21 april klockan 18:00- 20:00 – Vad vet forskningen om att främja engagemanget i ideella organisationer och nätverk? Sammanställning och föreläsning om svensk och internationell forskning görs av professor Johan von Essen, Ersta Sköndal Bräcke högskola. Samtalet modereras av Ola Segnestam Larsson, docent vid Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Den 28 april klockan 18:00- 20:00  – Vad vet forskningen om att utveckla och stärka ideella organisationer och nätverk? Sammanställning och föreläsning om svensk och internationell forskning görs av docent Ola Segnestam Larsson, Ersta Sköndal Bräcke högskola. Samtalet modereras av Katarina Gustafsson, Ideell Arena.

Den 5 maj klockan 16:00- 18:00 – Vad vet forskningen om att öka inkluderingen i ideella organisationer och nätverk? Sammanställning och föreläsning om svensk och internationell forskning görs av docent Lisa Kings, Södertörns högskola. Samtalet modereras av Katarina Gustafsson, Ideell Arena.

 

Målgrupp och format

Målgrupp är främst Rädda Barnens interna organisationsutredningsgrupp. Webinarierna tillgängliggörs också för Ideell Arenas partnerorganisationer. I webinarierna kommer föreläsningarna att varvas med tillfällen att kommentera, reflektera och ställa frågor samt samtal i mindre grupper.

 

Anmälan är nu stängd.