Strategiforum
Riksdagen – så funkar det (för civilsamhället)

DATUM: 04 September 2023

TID: 09:00-12:00

VAR: Rosenlundsgatan 9, 118 53 Stockholm


KOSTNAD: Kostnadsfritt för partners. 500 kronor för icke-partners. Obs! No show-avgift på 300 betalas vid icke-anmäld frånvaro.


KONTAKT:
info@ideellarena.se


Obs! Seminariet är fullbokat. Bjuds civilsamhällets organisationer in fem i tolv i offentliga beslutsprocesser? Många organisationer i civilsamhället vittnar om att riksdagspartiernas dialog med sektorn präglas av att bjudas in för sent och med otydliga syften. Är det så – eller behövs det också en kunskapshöjning i den ideella sektorn? Vilka andra, gemensamma åtaganden från det offentliga och civilsamhälle krävs?

Mötesplatsen ger en fördjupad bild av olika besluts- och samtalsforum inom ramen för riksdagens arbete som är av stor vikt för civilsamhället. Hur ser remissförfaranden ut? Vad gör de tvärpolitiska nätverken? När i beslutsprocesser kan civilsamhället höras och påverka? Vilka specifika utmaningar möter tydligt röstbärande organisationer i dagens nuvarande politiska landskap?

Välkommen till en interaktiv mötesplats där vi får möta erfarna aktörer med gedigen bakgrund inom både civilsamhället och politiken. Tillsammans undersöker vi fördjupande exempel som ger oss konkreta erfarenheter och praktiska tips, vilket stärker det strategiska ledarskapet i sektorn. På plats bjuds deltagarna på frukost och samtal från följande personer:

Medverkande:
Ulrika Westerlund, riksdagsledamot (MP)
Malin Danielsson, riksdagsledamot (L)
Kristina Ljungros, generalsekreterare Friluftsfrämjandet
David Samuelsson, generalsekreterare för Studieförbunden och ordförande i Civos
Devrim Mavi, kanslichef Funktionsrätt Sverige
Hanna Gerdes, ordförande Civil Rights Defenders

Moderator:
Ekim Caglar, kommunikatör Ideell Arena

Mötesplatsen ingår i en serie träffar som rör civilsamhällets påverkansmöjligheter i en föränderlig tid. ”Riksdagen – så funkar det (för civilsamhället)” är den första träffen i serien. Nästa träff, ”Fake news, hat och hot – om påverkansarbete i en utmanande tid”, arrangeras den 9 november.