Strategiforum
Konsulter i civilsamhället

DATUM: 31 Augusti 2018

TID: 8.00-10.00

VAR: Idrottens hus, luftrummet, Skansbrogatan 7, Stockholm


MEDVERKANDE: Staffan Furusten, Mats Johnsson, Annika Lindblad Nieminen, Kristina Ljungros, Kjell-Åke Waldner, Johan Welander, My Malmeström Sobelius


KONTAKT:
0707985387
andreas.linderyd@ideellarena.se


Varmt välkommen till strategiforum fredag 31 augusti. Denna morgon ägnar vi åt ett samtal om konsulters bidrag till civilsamhällets organisationer. I fokus står frågor om när och varför ideella organisationer anlitar konsulter, förhoppningar som uppstår och det lärande som kan ske genom konsultens närvaro och rådgivning.  

En viktig fråga vi tar avstamp i är i vilken utsträckning konsulter faktiskt har specifik kompetens om civilsamhällets förutsättningar. Är det snarare så att många kommer in med ett allmänt organisationskunnande, grundat i en slags internationell standardbild av hur framgångsrika företag bör ledas och organiseras? Hur påverkar det i så fall den ideella organisationens kunskapsutveckling och eget reflekterande?

I samtalet får vi ta del av intressanta perspektiv på konsulters betydelse för ideella organisationer. Det inleds av Staffan Furusten, föreståndare vid Stockholms centrum för forskning om offentlig sektor (SCORE). Staffan har forskat om managementkonsultation och föreställningar om konsulter som experter. Deltar gör även Mats Johnsson, Vårdförbundet; Annika Lindblad Nieminen, SFS – Sveriges förenade studentkårer; Kristina Ljungros, konsult; Kjell-Åke Waldner, Sensus studieförbund; Johan Welander, konsult. Samtalet leds av My Malmeström Sobelius, RFSU.

Praktisk info

Tid:  Fredag 31 augusti, 08.15–10.00 med kaffe och smörgås från 08.00
Plats: Idrottens hus, Skansbrogatan 7 i Stockholm
Kostnad: Gratis för partners i Ideell Arena. Övriga deltagare betalar 200 kronor. Är du anmäld utan att dyka upp eller höra av dig och meddela förhinder debiteras du samma avgift.

Personuppgifter

Vi behöver ditt tillstånd att hantera personuppgifter både för att administrera din anmälan och för att du ska kunna delta i Ideell Arenas verksamhet. Frågor kring detta hänvisas till info@ideellarena.se. Samtycke lämnar du i anmälningsformuläret nedan. Läs mer om hantering av personuppgifter i Ideell Arenas integritetspolicy.

Anmälan

I formulär nedan senast 29 augusti.