Strategiforum
Vad är AI och vilken relevans har det för civilsamhällets ändamål?

DATUM: 27 Oktober 2022

TID: 08:30–10:30

VAR: Digitalt i zoom


KOSTNAD: Gratis för Ideell Arenas partners, 500 kronor för andra organisationer. Vid avanmälan senare än 48 timmar innan seminariet eller no show debiteras 250 kronor.


KONTAKT:
070-928 98 51
rebecca.vinthagen@ideellarena.se


AI och digitalisering påverkar samhället på alla plan och i alla verksamheter idag och utvecklingen ökar exponentiellt. Så hur förstår vi teknikens möjligheter och dess utmaningar? Vad kan vi använda redan idag och vilka värden behöver vi i civilsamhället slå vakt om? Vi utgår ifrån några olika exempel från civilsamhället och offentlig sektor där AI har gjort nytta, och diskuterar utmaningar, möjligheter och behov av förändringar i vårt sätt att samverka. Välkommen att fördjupa er i dessa frågor tillsammans med Anders Thoresson från AI Sweden, Nader Kouri från Bolagsverket, Ylva Christiansson, från Stiftelsen Friends och vår moderator Louise Callenberg. 

Mötesplatsen genomförs digitalt i zoom och är en del av uppladdningen inför LedarskapsArenan 2023 där vi kommer att fortsätta att sätta fokus på AIs betydelse för ideella sektorn. 

Medverkande 

Anders Thoresson, AI Change Agent på AI Sweden  

Nader Kouri, Senior adviser och Uppdragsledare på bl.a. Bolagsverket 

Ylva Christiansson, Effektansvarig på stiftelsen Friends i framtagandet av en Digital tvilling mot mobbning; ett preventivt AI-verktyg för en tryggare skola. 

Samtalet modereras av Louise Callenberg, teolog och rådgivare AI etik och digital transformation inom civilsamhället