Vilka möjligheter i samarbeten mellan ideella organisationer och akademin? Vilka farhågor kan organisationer respektive forskare ha och hur jobbar man kring dem? Vilka är forskarens drivkrafter, erfarenheter och lärdomar?
Flexittjänster är ett sätt för civilsamhället och akademin att närma sig varandra och utöka sitt samarbete under en längre tid i ett organisationsnära arbete. Flexit är upplagt på max tre år där forskaren under de första två är knuten till en organisation, därefter till en akademisk institution under det sista året. Anställningarna möjliggörs med finansiering av Riksbankens jubileumsfond och utgörs av 75 procent forskning och 25 procent arbete i organisationen.
På strategiforum den 25 maj vill vi utforska motiv, utmaningar och potential i olika former för kunskapsutbyte och utvecklingsarbete med utgångspunkt i ett samtal om Flexitforskning. I samtalet medverkar Marie Linder, ordförande i Hyresgästföreningen, Thomas Schneider, kvalitetschef på Bräcke diakoni och Peter Mattsson, verksamhetsområdeschef för avdelningen Idrott på Riksidrottsförbundet samt Flexitforskarna Anna Adeniji och Ola Segnestam Larsson.
Praktisk info
Tid: 08.15–10.00 med kaffe och smörgås från 08.00
Plats: Idrottens hus, Skansbrogatan 7 i Stockholm
Anmälan
I formuläret nedan senast 23 maj.
Vill du veta mer om Flexit?
”Flexit är ett pilotprojekt, som syftar till att bygga broar mellan forskning inom humsam och näringslivet. Flexit söker nya flexibla lösningar för att sprida forskning och forskare utanför universitet och högskolor.” Läs mer hos Riksbankens Jubileumsfond.