Ideell Arena söker Ansvarig för mötesplatser

Ideell Arenas medarbetare Andreas Linderyd kommer att gå vidare till nya uppdrag varför vi nu söker en ny ansvarig för att utveckla inspirerande och fördjupande mötesplatser för sektorns ledare.

Den ideella sektorn i Sverige möter ständigt nya utmaningar. En av de viktigaste förutsättningarna för att kunna möta dessa är ett aktivt och strategiskt ledarskap. Ett 100-tal riksorganisationer driver gemensamt partnerskapet Ideell Arena vars syfte är att utveckla ledarskapet inom den ideella sektorn. Ideell Arena har de senaste 20 åren vuxit fram som en plattform för organisations- och ledarskapsutveckling, nätverksbyggande och forskningsfrämjande insatser.

Vi söker nu dig som är intresserad av att utveckla inspirerande och fördjupande mötesplatser i form av exempelvis seminarier och konferenser. Detta arbete sker i nära samspel med verksamhetschef, medarbetare på kansliet och över 100 partners. Vi erbjuder ett dynamiskt sammanhang i det växande svenska civilsamhället. Här får du en chans att utvecklas och tillgång till ett brett kontaktnät i både ideell sektor och akademi.

Om dig

Vi vill att du har ett stort engagemang för att vara med och utveckla ideell sektor. Du har själv erfarenhet från sektorn och är van och sporras av att tänka strategiskt och sektorsövergripande. Då en central del av ditt arbete handlar om kontakter med akademin är det viktigt att du har intresse och nyfikenhet för forskning. Du är bekväm både i det lilla och stora sammanhanget och trivs med att också själv moderera samtal och seminarier. Vi tror att du är driven och har förmågan att arbeta självständigt, samtidigt som du är öppen för att vara med och utveckla Ideell Arena tillsammans med dina tre kollegor och ett stort nätverk av partners. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och processledning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Ansvarig för mötesplatser är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att i samverkan med partner, akademin och andra kontakter:

  • projektleda större mötesplatser som LedarskapsArenan, Ideellt forum för ekonomi och redovisning och Ideell Arenas arbete i Almedalen
  • utveckla och genomföra ett antal mindre mötesplatser som exempelvis frukostseminarier
  • driva utvecklingen av digitala möten

Tjänsten är baserad i Stockholm och är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning tillämpas. Just nu har vi vårt kansli hos IOGT-NTO, det ligger längs Mälarens strand på Stora Essingen ett stenkast från Tvärbanan. En viktig del i partnerskapet är att kansliet flyttar ungefär vart annat år. Senast var vi hos Rädda Barnen, om två år någon annanstans.

Upplysningar

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta verksamhetschef Erik Sjöstrand, erik.sjostrand@ideellarena.se eller 073–843 11 76. Ansökan mejlas till Erik så snart som möjligt, och senast den 5 mars.

 

Skrivet av Karin Forsberg.