Ideell Arena söker civilsamhälleskunnig verksamhetsutvecklare för utvecklingsprogram och nätverk för civilsamhällets ledare och chefer

Den ideella sektorn i Sverige möter ständigt nya utmaningar. En av de viktigaste förutsättningarna för att kunna möta dessa är ett aktivt och strategiskt ledarskap. Ett 100-tal riksorganisationer driver gemensamt partnerskapet Ideell Arena vars syfte är att utveckla kunskapen om styrning och ledarskap inom den ideella sektorn. Vi gör detta bland annat genom mötesplatser, utvecklingsprogram och nätverk samt genom ett starkt och nära samarbete med akademin vilket bidrar till ökad kunskap om sektorns förutsättningar och dess särart.

Vi söker nu dig som är villig att ta ansvar för att samordna och utveckla våra utvecklingsprogram och nätverk. Detta arbete sker i nära samspel med verksamhetschef, program- och processledare, medarbetare på kansliet samt över 100 partnerorganisationer. Vi erbjuder ett dynamiskt sammanhang i det växande svenska civilsamhället. Här får du en chans att utvecklas och du får tillgång till ett brett kontaktnät i både ideell sektor och akademi. Utgångspunkten för partnerskapet är samverkan och nätverkande, vilket innebär att arbetssättet präglas av dialog, inkludering och erfarenhetsutbyte.

Om dig

Vi vill att du har ett stort engagemang för att vara med och utveckla och stärka den svenska ideella sektorn. Du sporras av att tänka strategiskt och sektorsövergripande. För att lyckas i rollen söker vi dig som:

  • Har flera års erfarenhet från Ideell sektor, både som anställd och som förtroendevald
  • Har vana av att leda processer och skapa delaktighet
  • Har erfarenhet av projektledning
  • Är van vid att arbeta strategiskt och lösningsorienterat
  • Är intresserad av civilsamhällesforskning och den generella utvecklingen av civilsamhället

För att trivas och fungera i det lilla med komplexa sammanhanget på Ideell Arenas kansli behöver du kunna arbeta självständigt och lösningsorientera, och gilla att tänka nytt. Du trivs i en analytisk roll och med att ta initiativ till förbättring. Du är bra på att planera, följa upp och hålla deadlines. För verksamheten är det viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Pedagogisk kompetens är meriterande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare med ansvar för utvecklingsprogram och nätverk är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att i samverkan med partners, akademin och andra kontakter:

  • Ansvar för våra två utvecklingsprogram Fenix och Abeona där du i dialog med programledarna arbetar med både planering, genomförande och utveckling, samt ansvar för stöd till programmet Ung Med Makt.
  • Ansvar för våra nätverk (i dagsläget 18 stycken) vilket innebära kontakt och stöd till våra processledare, matcha intresserade deltagare med rätt nätverk, utvärdera och utveckla.
  • Inom dina ansvarsområden omvärldsbevaka och prova nya verksamheter och arbetssätt.
  • Stå i dialog med partners om deras utmaningar och behov.
  • Eventuell egen processledning av nätverk.

Tjänsten är baserad i Stockholm och är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning tillämpas.  Just nu har vi vårt kansli hos IOGT-NTO. En viktig del i partnerskapet är att kansliet flyttar ungefär vart annat år. I början av 2023 flyttar vi därför in hos RFSU på Södermalm.

Upplysningar

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta verksamhetschef Erik Sjöstrand, erik.sjostrand@ideellarena eller 073–843 11 76. Ansökan görs via bifogad länk i vår partnerorganisation Riksidrottsförbundets system. Urval och intervjuer görs löpande, så sök redan idag eller senast 10:e januari 2023.

För att söka tjänsten, gå vidare till denna sida.

Skrivet av Ekim Caglar.