Ideell Arena söker ny verksamhetschef

Vår verksamhetschef Truls Neubeck tar sig en an en ny utmaning och kommer under hösten börja som utvecklingsstrateg på Rädda Barnens Growth Hub.  Vi är tacksamma över de fyra år Truls ägnat oss i Ideell Arena. Under Truls ledning har Ideell Arenas verksamhet växt och utvecklats. Vi är nu en stabil förening med över 100 partners från hela det civila samhället. Inte minst har helhetsperspektivet på kunskapsutveckling och förnyelsearbetet med väl etablerade program och mötesplatser varit betydelsefulla för att bli de vi är idag.

Med ett särskilt tack till Truls för det arbete han gjort för Ideell Arena är det därför dags att söka en ny verksamhetschef som kan ta över och leda Ideell Arena till nästa steg i samarbetet för en stark och levande ideell sektor. Det blir styrgruppens utmaning att hitta den som vill ta ytterligare ett steg i utvecklingen utifrån den nyligen beslutade målsättningen. Vi hoppas på stort intresse, många tips och många sökanden.

Ann-Katrin Persson, ordförande Ideell Arena

Ideell Arena söker ny verksamhetschef

I denna rekrytering sker ansökningsförfarandet med stöd av Sensus rekryteringssystem. Ansök via länken längst ner på sidan.

Den ideella sektorn i Sverige möter ständigt nya utmaningar. En av de viktigaste förutsättningarna för att kunna möta dessa är ett aktivt och strategiskt ledarskap.
Ett 100-tal riksorganisationer driver gemensamt Ideell Arena vars syfte är att utveckla ledarskapet inom den ideella sektorn. Ideell Arena har de senaste 20 åren vuxit fram som en plattform för organisations- och ledarskapsutveckling, nätverksbyggande och forskningsfrämjande insatser. De senaste åren har verksamheten vuxit med fler aktiviteter, partnerorganisationer och samarbeten.
Ideell Arenas styrs av en styrgrupp och leds av en verksamhetschef med ett kansli med 3 medarbetare. Utöver detta bidrar ledare från partnerorganisationer, forskare samt externa process- och programledare till verksamheten.
Vi söker nu dig som är intresserad av att fortsatt driva och utveckla verksamheten utifrån målsättningen om att Ideell Arena 2025 ska vara ett starkt samarbete där förtroendevalda och ledande tjänstepersoner från partnerorganisationerna deltar, bidrar och utvecklas i samverkan med akademi.

Om dig

Vi vill att du har ett stort engagemang för att vara med och utveckla ideell sektor. Du har sannolikt lång erfarenhet som ledare från sektorn. Du är väl bevandrad i ideella sektorns FoU-frågor och kan hantera övergången från forskning till praktik, och vice versa. Erfarenhet av strategiska processer och utvecklingsarbete är en självklarhet men du tar dig även an operativa och administrativa uppgifter. Du är bekväm både i det lilla och stora sammanhanget, och trivs med att företräda en verksamhet i externa sammanhang. Du bidrar till Ideell Arena med en ökad mångfald av perspektiv och erfarenheter. Det är meriterande om du har varit chef och är forskarutbildad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som verksamhetschef på Ideell Arena ansvarar du för:

  • att leda och utveckla Ideell Arenas verksamhet i samverkan med partners, akademin och andra kontakter
  • att bereda styrgruppens möten och verkställa dess beslut
  • ekonomi och personal
  • att företräda Ideell Arena

Tjänsten är baserad i Stockholm och är en tillsvidareanställning.

Upplysningar

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta styrgruppens ordförande Ann-Katrin Persson 070-6291312.

Ansökan

Skrivet av Karin Forsberg.