Dokumentation ledarskapskonferens

Här kan du se filmen som eleverna på journalistutbildningen gjorde under träffen.

 

Nedan hittar du tre av intervjuerna i skriftform

Friluftsfrämjandets ledare ska lära sig samma saker. Samma sak gäller i Scouternas utbildningsprogram. Idag möts båda föreningarna på en konferens för ledarprogram i ideell sektor.

 

– Jag är jättestolt över vår utbildning, säger Gustav Öhrn, rektor på Scouternas folkhögskola.

Friluftsfrämjandet har funnits i Sverige i 115 år och de är vana vid att utbilda. Men de flesta i organisationen som bedriver utbildning arbetar helt ideellt. När Friluftsfrämjandet började gå igenom sina utbildningar insåg de att det fanns stora skillnader i hur det fungerade beroende på vem som arrangerade den. En ombildningsprocess påbörjades och Friluftsakademin grundades, en regionalt styrd organisation som kontrollerar vad som bör läras ut för att utbildningarna ska bli likvärdiga.

– Vi har lyssnat mycket på hur Scouterna gjort. Jag pratade med Gustav här innan och skulle vilja göra det mer. Mycket mer, säger Anna Vikholm som är verksamhets- och utbildningschef på Friluftsfrämjandet.

_MG_2763_AnnaVikholm (2)

Idag befinner hon sig på konferens på Tollare folkhögskola. Här har det samlats representanter från 20 olika ideella föreningar i Sverige. Alla är här för att prata om hur de utbildar sina ledare.

Scouterna representeras idag av Gustav Öhrn, rektor på Scouternas folkhögskola. De senaste tre åren har Scouterna gjort en liknande förändring av sina ledarskapsutbildningar och sammanfattat det hela under ett stort utbildningsprogram. De kallar det Ledarskapsön och syftet är att alla ska lära sig samma saker, var man än utbildar sig.

– Vi har ju jobbat mycket med kvalitetsäkring centralt och de på Friluftsfrämjandet är kanske på väg in i det, säger han.

Att engagerade i ideella organisationer får träffa människor med samma förutsättningar som de själva, är syftet med konferensen. Ett mycket lyckat koncept, enligt Gustav Öhrn.

– Det här är superinspirerande. Det är så lätt att man i en ideell förening går in i sin egen bubbla och tänker att ”det är så här man ska göra”. Men så är det ju inte!

2016-04-27

Elinor Karlin

 

Idrottsutbildare diskuterar ledarskap med Amnesty

Andreas Hagström är välmeriterad inom ledarskapsutveckling och har skrivit böcker om ämnet. På en konferens för ideella föreningar deltog han i diskussioner om ledarskap. – Jag blev förvånad att grundtankarna var likartade, säger Andreas Hagström.

På en konferens om ledarskap på Tollare Folkhögskola är Andreas Hagström representant för SISU idrottsutbildarna. I 15 år har han bidragit med utvecklingen av utbildning hos många av de 74 idrottsorganisationerna som är kopplade till Riksidrottsförbundet i Sverige

– Alla idrotter, inklusive fotboll, har en gemensam grund i utbildningsplanen. Det gäller till exempel ledarskap och barns utveckling, säger Andreas Hagström.

Han har även skrivit två böcker inom ledarskap. En av dessa är ”Att leda projekt från start till mål”.

– Baserat på två tidigare metoder så skapade vi en egen modell som förenklar för de som leder olika projekt inom idrott, som till exempel cuper, säger han.

Under dagen har han mött representanter från bland annat Amnesty och Scouterna för att diskutera ledarskap. Han tycker att värderingarna inom ledarskap är väldigt likt hur han och SISU Idrottsutbildarna arbetar

– Ledarskapet skiljer sig knappt, vi har ett likadant upplägg, säger Andreas Hagström.

Blev du förvånad? – Ja, jag trodde att tänket skulle vara mycket mer olikt. Men det visade sig att ”grundtänket” är densamma.

Av: Philip Erdtman

 

Röda Korset förnyar synen på välgörenhet

Röda Korsets framtida ledare ska tänka integration snarare än välgörenhet. Det ska Afamia Maraha se till i utformandet av deras nya ledarprogram, som hon tog chansen att lufta under dagens konferens på Tollare folkhögskola.

Ett av de tyngsta namnen som deltar i dagens heldagskonferens om ledarprogram i ideell sektor, är Svenska Röda Korset. Representant på plats är Afamia Maraha, som för ett år sedan anställdes som sakkunnig i föreningskunskap. En helt ny roll som tidigare inte funnits i organisationen.

– Som ny såg jag att det saknades kunskapshöjande insatser. Det här måste vi ta tag i, tänkte jag. Nu är vi i startgroparna för ett nytt ledarprogram.

Röda Korset har 900 föreningar runt om i landet, som leds av förtroendevalda volontärer. Det är dem som kommer få ta del av programmet.

– Utbildningen ska ge ledarna kunskap och verktyg nog att leda föreningarna i både vardag och kris. Framför allt genom att diskutera våra värderingar. Många äldre i styrelsen har kvar ett ”välgörenhetstänk” som jag vill förändra.

Som barn flydde Afamia Maraha hit från krig i Libanon. Sedan femton års ålder har hon engagerat sig ideellt i föreningslivet. Bland annat i Assyriska Föreningens aktiviteter i Södertälje och som ordförande i Assyriska Kvinnoförbundet i Sverige. Hennes erfarenheter har gjort henne kritisk till den förlegade synen på välgörenhet och offer, med ett vi och ett dem. Hon pratar istället om integration som en nyckel.

– Jag vill komma bort från allt prat om välgörenhet och istället fokusera på att få människor att jobba tillsammans. De som kommer hit är inte bara offer, de kan lika väl vara med och bidra.

Efter dagens första bordssamtal är hon mycket nöjd med den feedback hon fått hittills.

– Jag är glad över att få vara här och använda de här människorna, som är så otroligt kunniga om civilsamhället, som bollplank. Jag hoppas att dagen ska kunna ge mig svar om att jag är på rätt väg.