”En plattform som lockar besökare att utforska”

Ideell Arenas nya webbplats är resultatet av en lång process med målet att skapa en ny digital mötesplats och kunskapsbank. Läs intervjun med Tobias Strollo från byrån Websearch Sverige om arbetet med att ta fram webbplatsen!

Sedan någon vecka tillbaka har Ideell Arena en ny webbplats, utvecklad i samarbete med byrån Websearch Sverige. Syftet med att ta fram webbplatsen har å ena sidan handlat om att modernisera Ideell Arenas uttryck, men också att bättre presentera och tillgängliggöra den kunskap som utvecklats i och runt organisationens verksamheter.

Tobias Strollo är UI- och UX-designer, på Websearch och har tillsammans med kollegan Björn Söderberg tagit fram Ideell Arenas nya webbplats.

Vad tycker du själv att den nya webben utstrålar, Tobias?
– En god kombination av kreativitet och engagemang! Jag tänker att det är en plattform som lockar besökare att utforska och engagera sig.

Vad har varit roligast i processen? Har något varit utmanande?
– Att arbeta med Ideell Arena har varit väldigt givande! Det roligaste för mig har varit att se hur vi har lyckats göra er viktiga information mer lättillgänglig för besökarna. Att strukturera innehållet på ett sätt som gör det lätt att navigera har varit både utmanande och roligt. Ett viktigt mål med den nya webbplatsen var att kunna presentera information baserat på tema – något vi lyckats bra med.
– Dessutom har det varit väldigt kul att få jobba med designen för att göra webbplatsen mer visuellt tilltalande. Att kombinera funktionalitet med estetik har varit väldigt kul.

Finns det något särskilt som utmärker civilsamhällets webbplatser?
– Jag tror att civilsamhällets webbplatser ofta strävar efter att vara informativa och trovärdiga, vilket är avgörande. Samtidigt finns det ibland en tendens att bli lite för stela och tråkiga. Det är en balansakt att både behålla trovärdighet och samtidigt skapa en visuellt tilltalande upplevelse. När denna balans hittas skapas en webbplats som effektivt engagerar och informerar besökarna på ett meningsfullt sätt.

Websearch fokuserar på att jobba med idéburen sektor och hållbar utveckling. De har i över 20 år byggt webbsidor och applikationer för organisationer som arbetar med samhällsnytta.

Fotograf Fredrik Sederholm