Välkommen Svenska Afghanistankommittén

Senast i raden av nya partners är Svenska Afghanistankommittén. Klas Bjurström, strategisk ledning, om betydelsen av partnerskap i IDEELL ARENA.

”Svenska Afghanistankommittén, SAK, är en politiskt och religiöst oberoende organisation som i över 30 år har arbetat i Afghanistan med bland annat utbildning, sjukvård och rehabilitering av människor med funktionsnedsättning. Övergripande är arbetet för mänskliga rättigheter och jämställdhet. SAK har idag ca 6 000 anställda, över 99,5% är afghaner.

Men SAK är också tydligt förankrad i Svensk folkrörelsetradition, med 4000 medlemmar i lokalföreningar över hela Sverige. Som sådan finns många utmaningar – men också möjligheter. SAK har beslutat att bli partner för att vi tror på Ideell Arena som ett viktigt sammanhang för utveckling av både SAKs egen organisation, liksom civilsamhället i Sverige i övrigt. Det är centralt för dess legitimitet och framtid. Att tillsammans med andra byta och bryta perspektiv, tänka om och förstå sammanhang på nya sätt är viktigt för SAK, både i Sverige och i Afghanistan.”

Läs mer om SAK på deras hemsida

Skrivet av Katarina Gustafsson.