We Effect blir ny partner i Ideell Arena – Varmt välkomna!

Idag välkomnar Ideell Arena We effect som ny partner. Det är roligt att en stor aktör inom kooperationen nu valt att bli partners inom Ideell Arena och det ska bli roligt att ta del av den stora erfarenhet som finns inom organisationen.

Anneli Rogeman, Vd för We Effect, säger så här om partnerskapet:

We Effect är en av Sveriges största och äldsta biståndsorganisationer. Vi grundades av den svenska kooperationen och representanter från ledningarna i Folksam, Swedbank, HSB, Riksbyggen, LRF, Coop, OK, Konsumentföreningen Stockholm utgör styrelsen. KFs vd Tommy Ohlström är ordförande. We Effect arbetar med långsiktigt bistånd i 25 länder över hela världen. Vi finansieras delvis av Sida men insamlingen i Sverige är lika viktig.

För att vi ska kunna fortsätta att bedriva en effektiv fattigdomsbekämpning – fattigdomen minskar i världen men ska som bekant vara utrotad år 2030 – krävs det att vi ständigt utvecklas. Och det är här som vårt medlemskap i Ideell Arena kommer in. Samarbeten med andra inom ideella sektorn är nödvändiga för We Effect. Vi behöver lyssna och lära. Vi behöver berätta om solidaritet och om vad bistånd betyder. Jämställdhet är ett av våra kärnområden. Att kvinnor och män ska ha lika villkor genomsyrar allt vi gör. Jämställdhet som utgångspunkt för ett jämlikt samhälle kommer sannolikt att vara ett ämne vi kommer att resonera kring med de andra medlemsorganisationerna i Ideell Arena.

 

 

 

Anneli Rogeman

CEO/vd

Skrivet av Katarina Gustafsson.