Underrepresentation – en ödesfråga för civilsamhället

Civilsamhället är en mötesplats som dagligen bidrar till en fördjupad demokrati och utbyte mellan grupper i samhället. Samtidigt finns också en brist på etnisk mångfald bland aktiva, inte minst i ledande roller. Vad krävs för att bredda det demokratiska deltagandet och minska underrepresentationen? Vilka förutsättningar behövs för en varaktig förändring, där det är självklart med ledningsgrupper som speglar samhällets demografi och således kan bidra till att civilsamhället inte går miste om erfarenheter och resurser?

Medverkande: Evin Incir, EU-parlamentariker (S) co-chair för Europarlamentets tvärpolitiska grupp mot rasism, ARDI – Anti-Racism and Diversity Intergroup,och Seinab Hilowle, sexualpolitisk sakkunnig med fokus på jämlik vård och sexualundervisning på RFSU. Samtalet modereras av Mona Nechma, chef nationell utveckling och policy på LSU.

Seminariet arrangerades inom ramen för Civilsamhällesarenan. Civilsamhällesarenan anordnas av Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor tillsammans med tio av Sveriges ledande civilsamhällesorganisationer under Almedalsveckan.

Underrepresentation – en ödesfråga för civilsamhället

Datum29 juni 2023

Tid13:00-13:40

PlatsDonnerska huset, Donners plats, Visby

KostnadKostnadsfritt