Jämlikhetsnätverket
Läs mer om vårt nya nätverk! Ideell Arenas jämlikhetsnätverk är ett forum för er som arbetar strategiskt med jämlikhetsfrågor inom civilsamhället. Uppdragen kan variera men gemensamt är att ni har mandat att påverka era organisationers arbete kring dessa frågor.
Med nätverket vill Ideell Arena stödja områdets kunskapsutveckling och främja ett systematiskt och strategiskt jämlikhetsarbete ur ett intersektionellt perspektiv.
Form
Nätverket träffas en för- eller eftermiddag fyra gånger per år och har ett roterande värdskap, det vill säga att varje träff sker på någon deltagares arbetsplats, i regel i Stockholmsområdet. Värdskapet innebär också att deltagarna turas om att planera och förbereda träffarna tillsammans med processledarna.
Det finns möjlighet att bjuda in externa föreläsare till träffarna emellanåt, till exempel någon forskare, workshopledare eller expert. Nätverket bygger även på erfarenhetsutbyte och den kunskap som finns inom gruppen, där deltagarna delar med sig av strategiska vägval, planer och utmaningar för att lära av varandra och undersöka olika sätt att utveckla den egna verksamheten.
Även mellan träffarna sker erfarenhetsutbyte, genom nätverkets gemensamma mailgrupp. Här kan en bolla funderingar och få stöd i akuta frågor, ta del av omvärldsbevakning, få tips om policys/riktlinjer, med mera.
Kostnad
Kostnaden för att vara med i nätverket under ett år är 4 000 kronor för Ideell Arenas partnerorganisationer och 7 200 kronor för icke-partners. Nätverkets ekonomi bygger på att deltagarna faktureras en årlig avgift. Denna avgift används för att ersätta processledaren, inbjudna föreläsare, inköp av litteratur och övriga kostnader.
Processledare
Nätverket processleds av Hana Suzuki Ernström (till vänster), RFSU och Armina Etminan (till höger), Amnesty.
Armina Etminan arbetar som jämlikhetsstrateg på Amnesty Sverige och ansvarar för att leda och utveckla organisationens arbete med jämlikhet och antirasism. Med många års erfarenhet av att stötta verksamheter genom utbildningar, samt utveckling av metoder och verktyg, strävar hon efter att på ett långsiktigt sätt integrera jämlikhet på alla nivåer. Armina drivs av att skapa engagemang och hållbara lösningar som främjar praktiskt jämlikhetsarbete, där alla är en del av förändringen!
Hana Suzuki Ernström arbetar som strateg inom antirasism på RFSU. I sin roll driver hon organisationens kunskapsutveckling kring antirasistiska, feministiska och intersektionella perspektiv. Hon har en samordnande funktion för dessa frågor och fungerar som ett sakkunnigt stöd till chefer, anställda och förtroendevalda. Målet är att skapa interna förutsättningar så att RFSU blir en mer inkluderande och trygg organisation, är en aktiv samhällsaktör för frågor som rör antirasism och SRHR samt tar ansvar för den makt RFSU har i samhället. Hana gillar att klura på frågor som inte alltid har givna svar och strävar efter att omvandla teori till praktiska förändringar som gör skillnad.
Vill du gå med i nätverket?
Välkommen att höra av dig till Karin Forsberg på Ideell Arenas kansli;
karin.forsberg@ideellarena.se eller 070-338 26 26.
***